Fruktfylld kyckling i lergryta

Serverar: 4 portioner

Smakrik, lättlagad, prisvärd och om-yckt av gammal som ung. Grytan gjorde succé hos studenterna när jag för flera år sedan lagade den till en studenttidning. Det är ingen risk att kocken misslyckas med denna rätt. Att fylla kycklingen tar 2 minuter, sedan sköter den sig själv i lergrytan i ugnen medan du målar naglarna. Lättare sätt att imponera på sina matgäster finns inte.

Ingredienser

  • 1 st kyckling, stor
  • 4 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st chilipeppar, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm koriander
  • 0,5 krm kardemumma
  • 0,5 krm kanel
  • Till fyllning
  • 15 st katrinplommon
  • 0,5 dl russin, (100 g)
  • 0,5 dl zereshk, (persiska berberisbär) alt torkade lingon,körsbär
  • 4 st torkade fikon
  • 3 st dadlar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg lergrytan ca 30 minuter.
    2. Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan. Det behövs inget vatten.
    3. Lägg vitlöksklyftor och chili i ler-grytan. Tillsätt salt och övriga kryddor.
    4. Ställ lergrytan med locket på i kall ugn och sätt värmen på 200 °C. Låt grytan stå i ca 1 1/2 timme.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 45 min
    4
    10

    Kommentarer (1)

    Maria48 21 mars 2012

    Underbart god kyckling, kan varmt rekommenderas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben