Fruktgelé med bär och vispgrädde

Serverar: 4 portioner

En fräsch och god dessert att servera efter en maffig middag.

Ingredienser

  • 400 g djupfrysta, lättsockrade jordgubbar eller färska jordgubbar
  • 1 dl socker
  • Pressad saft från 1 citron
  • 4 gelatinblad
  • 2½ msk limoncello eller annan citruslikör
  • Servering
  • 2 kiwifrukter
  • Några färska jordgubbar
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Djupfrysta jordgubbar tinas i kylskåp och låt dem sedan rinna av. Alternativt: skölj och skär färska jordgubbar i skivor. Lägg jordgubbarna i en kastrull med citronsaft och socker. Koka upp och låt dem sjuda under omrörning i 10-15 minuter.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp och krama ur dem en aning och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Lägg ner gelatinbladen i den varma bärblandningen och rör tills gelatinet har löst sig. Passera blandningen genom en sil ner i en skål och smaksätt med likören.
    3. Fördela lika i dessertskålar eller glas. Låt svalna och ställ att stelna i kylskåp i 2-3 timmar.
    4. Servera fruktgelén med en klick vispad grädde, skivad kiwi och med några jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben