Fruktig glasstårta med kolasås

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar 15 minuter

Jag har inte provat detta recept ännu

Ingredienser

  • 2 färdiga marängbottnar
  • 2 liter vaniljglass
  • Kolasås
  • 1 msk socker
  • 1/2 msk sirap
  • 1 tsk kakao
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk smör
  • 1/2 tsk vanillinsocker
  • Garnering
  • 1 liter jordgubbar, halverade
  • 2 nektariner i bitar
  • 1 liter röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Lägg en marängbotten i en pajform med löstagbar kant.
    2. Låt glassen bli mjuk. Fördela den ovanpå och släta till. Lägg den andra marängbottnen över. Ställ i frysen i minst 3 timmar.
    3. Koka ihop alla ingredienser, utom vanillinsockret, till kolasåsen i några minuter. Tillsätt vanillinsockret och lät kallna.
    4. Ta tårtan ur formen. Garnera den med lite kolasås, frukt och bär, servera resten av kolasåsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben