Fruktig kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Perfekt snabbmat fylld av vitaminer. Med bröd till blir den utmärkt som huvudrätt.

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst à ca 120 g
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk olja
  • 1 medelstor ananas
  • 1 burk röda bönor, 400 g
  • 1 burk majskorn, 300 g
  • 1 röd lök
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe basilika
  • Salladsblad till garnering
  • Dressing
  • 2/3 dl hönsbuljong
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk osötad fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingbrösten 4-5 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ställ dem åt sidan.
    2. Skär ananasen i skivor, ta bort den hårda stammen och skalet. Skär sedan skivorna i tärningar. Spola av bönor och majs med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala löken och skär den i fina ringar. Skölj och hacka tomaten. Skala och pressa vitlöksklyftan. hacka basilikan fint.
    3. Strimla kycklingbröstet. Blanda kyckling, ananas, majs, bönor, lök och tomat i en skål. Skölj av salladsbladen.
    4. Blanda buljong, färskpressad citronsaft, senap och den pressade vitlöken. Häll dressingen över kycklingröran. Strö över basilikan. Lägg salladsblad i botten på en salladsskål och häll över kycklingröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben