Kakor som gräddas i mikrovågsugn får inte den traditionella brungräddade yta, men konsistensen blir den samma.
Ingredienser
45 g margarin
3 msk socker
1 ½ msk sirap eller flytande honung
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
1 äpple
4 msk russin
2 ½ msk vatten
Instruktioner
- Smörj en mikrosäker form som rymmer ca 1 liter med lite av margarinet. Rör resten av margarinet med socker och sirap eller honung. Rör i ägget.
- Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Skala, kärna ur och riv äpplet grovt. Blanda ner i mjölblandningen,äpplet, russin och vatten i smeten.
- Häll smeten i formen. Täck över med en bit bakplåts- eller smörpapper. Tillaga först på medeleffekt 1 ½ min och sedan full effekt 4 min. Låt kakan stå för värmeutjämning 5 min. Stjälp upp kakan sedan den svalnat. Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)