Fruktkaka i mikron

Serverar: 6 portioner

Kakor som gräddas i mikrovågsugn får inte den traditionella brungräddade yta, men konsistensen blir den samma.

Ingredienser

  • 45 g margarin
  • 3 msk socker
  • 1 ½ msk sirap eller flytande honung
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 äpple
  • 4 msk russin
  • 2 ½ msk vatten
  • Instruktioner

    1. Smörj en mikrosäker form som rymmer ca 1 liter med lite av margarinet. Rör resten av margarinet med socker och sirap eller honung. Rör i ägget.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Skala, kärna ur och riv äpplet grovt. Blanda ner i mjölblandningen,äpplet, russin och vatten i smeten.
    3. Häll smeten i formen. Täck över med en bit bakplåts- eller smörpapper. Tillaga först på medeleffekt 1 ½ min och sedan full effekt 4 min. Låt kakan stå för värmeutjämning 5 min. Stjälp upp kakan sedan den svalnat. Lycka till!

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1
    4.6
    20 min
    30
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben