Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär

Kokoschips, torkade tranbär och torkade blåbär hitta du lättast i hälsokostbutiker.

Ingredienser

  • 150 g torkade tranbär
  • ½ dl blåbärsglögg blossa eller annan glögg med fruktsmak
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl råsocker strö
  • 4 ägg
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl kokoschips
  • 1 msk mald kanel
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald ingefära
  • Rivet skal av 1 citron
  • 210 g vetemjöl, ca 3 ½ dl
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl kokoschips
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 minuter.
    2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbär i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
    3. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme i ugnen tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben