Fruktkaka med nötter

God kompakt kaka som håller länge, går utmärkt att frysa. Kan bakas i liten långpanna eller dubbelsats i stor långpanna.

Ingredienser

  • 1 dl mandel, flagad
  • 1 dl hallon eller andra bär
  • 3 msk mörk rom, kan uteslutas
  • 2 dl cashew- och pekannötter, grovhackade
  • 270 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 4 st ägg, stora
  • 3,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smörj och häll kokos i en stor sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rosta nötter och mandel i stekpanna. Slå ev på mörk rom. Vispa smör och socker vitt, tillsätt äggen och vispa lite till, blanda i de torra ingdidienserna och sist bär och citron. Blanda smeten väl.
    3. Häll smeten i formen ställ i nedre delen av ugnen i ca 45-55 min. Kontrollera med sticka så kakan är klar.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben