Fruktpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En som man inte kan sluta att äta av.

Ingredienser

  • Deg
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g margarin
  • Fyllning
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • ca: 500 g jordgubbar eller någon annan frukt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till degen utom ägget och lämna lite mjöl som du ska ha när du trycker ut degen i formen. Finfördela margarinet, blanda i ägget till en rätt så fast deg. Smörj en pajform med margarin. Tryck ut degen i formen med hjälp av resterande mjölet. Blanda alla ingredienserna till fyllningen utom frukten och rör om ordentligt, tillsätt frukten och häll det på pajdegen. Grädda långt ner i ugnen i 30 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben