Frusen björnbärstårta

Serverar: 8 portioner

Björnbär är rika på C-vitaminer men bären är inte bara nyttiga utan även goda. Denna tårta är full av härliga björnbär på en bädd av mandelmassa.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 225 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kesella
  • 1 dl mellangrädde
  • Garnering
  • Björnbär
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Riv mandelmassan. Blanda mandelmasserivet med äggvitorna till en smidig smet, gärna i en matberedare. Bred ut smeten i formen.
    3. Grädda mandelbottnen på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt bottnen kallna. Lossa bottnen från formen. Gör fyllningen. Tina björnbären om du använder frysta bär. Mixa björnbären med sockret, gärna i en matberedare. Blanda ner kesellan i bärmoset. Vispa grädden. Blanda ner den i fyllningen.
    4. Lägg tillbaka mandelbottnen med ovansidan nedåt i bakformen. Häll över björnbärsfyllningen. Låt tårtan stå i frysen minst 2 timmar. Lossa tårtan försiktigt från formen. Garnera med björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben