Frusen cappuccino
Serverar:
4 portioner
Supergod dessert till midsommar!
Ingredienser
½ dl vatten
2 tsk snabbkaffe
1 msk socker
2 äggulor
1 tsk konjak
1 tsk kakaopulver
1 krm kanel
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
½ dl socker
Instruktioner
Sjud vatten blandat med kaffe, socker, gulor och kakao i en kastrull tills det tjocknar. Rör ner konjaken och låt svalna.
Vispa grädden, spara lite till garnering, och vänd ner resten i smeten.
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en fin stråle och fortsätt vispa marängen tjock och glansig. Vänd sedan ner den i kaffeblandningen.
Fördela i portionsformar eller i en ringform och ställ i frysen.
Ta ut ur frysen när middagen börjar och låt den tina en aning i kylskåpet. Garnera med vispad grädde och dofta kanel över.
Liknande recept
Frusen rabarbertårta med jordgubbar
4
10
1
Frusen chokladtårta
4
8
1
Frusen jordgubbsdröm
4
5
Frusen cheesecake på mascarpone
4.5
4 h 30 min
8
1
Sparris Cappuccino på Norbert Lang´s vis
45 min
2
Cappuccino Muffins med kola smak
15 min
12
Nyttig frusen snickerskaka, (rawfood, glutenfri)
40 min
10
Frusen hallondessert
5
6
3
Frusen mintchokladtårta
4.7
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!