Frusen cappuccino

Serverar: 4 portioner

Supergod dessert till midsommar!

Ingredienser

  • ½ dl vatten
  • 2 tsk snabbkaffe
  • 1 msk socker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk konjak
  • 1 tsk kakaopulver
  • 1 krm kanel
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Sjud vatten blandat med kaffe, socker, gulor och kakao i en kastrull tills det tjocknar. Rör ner konjaken och låt svalna.
    2. Vispa grädden, spara lite till garnering, och vänd ner resten i smeten.
    3. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en fin stråle och fortsätt vispa marängen tjock och glansig. Vänd sedan ner den i kaffeblandningen.
    4. Fördela i portionsformar eller i en ringform och ställ i frysen.
    5. Ta ut ur frysen när middagen börjar och låt den tina en aning i kylskåpet. Garnera med vispad grädde och dofta kanel över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben