Frusen dajmtårta

Serverar: 8 portioner

Passar vid alla tillfällen!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 5 dl socker
  • hackad mandel
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch
  • 2 hackade dubbeldajm
  • Instruktioner

    1. Vispa de 6 äggvitorna till hårt skum. 2. Tillsätt 4 dl socker lite i taget och vispa till maräng. 3. Häll smeten i en form med löstagbar botten 28 cm. 4. Grädda i 125-150 grader i 1 1/2 timme. 5. Vispa de 6 äggulorna och 1 dl socker vitt och poröst. 6. Tillsätt den vispade grädden, krossade dajmen och punchen. Lägg ovanpå den färdiga marängbottnen (avsvalnad). Marängbottnen ska vara kvar i formen. Frys in. Ta ut tårtan 15-20 minuter innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben