Frusen dajmtårta

Serverar: 6-8 portioner

Jättegod och bra att ha på lut i frysen!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 150 gr hasselnötter
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 dubbeldajm
  • Instruktioner

    1. Vispa vitor hårt, rör ner socker. Mal och blanda i hasselnötterna. Häll smeten i en välsmord bröad form med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, 150 - 175 gr
    2. Fyllning: Vispa äggulor och socker hårt, rör ner den vispade grädden. Bre på botten. Krossa två dajmbitar eller använd dajmkulor och strö över som garnering. Ställ hela formen i frys minst ett dygn före servering. Ta dock fram tårtan ca 20 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben