Frusen dajmtårta

Serverar: 8-12 portioner

Enkel och jättegod dajmtårta.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 gram mald sötmandel
  • ca 3 st dajm, enkla
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa 4 äggvitor hårt, blanda med 1,5 dl strösocker och den malda mandeln.
    2. Grädda i 30 min i 200 grader. Låt kallna.
    3. Vispa 4 äggulor med 1 dl strösocker. Hacka sönder dajmen. Vispa 3 dl grädde. Blanda sedan ihop äggblandningen, dajmen och grädden. Bred över kakan.
    4. Ställ in den i frysen och låt frysa. Ta fram den en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben