Frusen dajmtårta
Serverar:
8-12 portioner
Enkel och jättegod dajmtårta.
Ingredienser
4 ägg
2,5 dl strösocker
100 gram mald sötmandel
ca 3 st dajm, enkla
3 dl grädde
Instruktioner
Vispa 4 äggvitor hårt, blanda med 1,5 dl strösocker och den malda mandeln.
Grädda i 30 min i 200 grader. Låt kallna.
Vispa 4 äggulor med 1 dl strösocker. Hacka sönder dajmen. Vispa 3 dl grädde. Blanda sedan ihop äggblandningen, dajmen och grädden. Bred över kakan.
Ställ in den i frysen och låt frysa. Ta fram den en stund innan servering.
Liknande recept
Dajmtårta / Daimtårta / Glassmarängtårta
4.2
12
6
Frusen rabarbertårta med jordgubbar
4
10
1
Frusen chokladtårta
4
8
1
Frusen jordgubbsdröm
4
5
Frusen cheesecake på mascarpone
4.5
4 h 30 min
8
1
Nyttig frusen snickerskaka, (rawfood, glutenfri)
40 min
10
Frusen hallondessert
5
6
3
Frusen mintchokladtårta
4.7
2
Frusen Lime Cheese Cake
4 h 30 min
8-10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!