Frusen glasspaj

Serverar: 8 portioner

Gott gott gott !! :-D

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 3 äggulor
  • 100 g Philadelphia cream cheese
  • 3 dl Dansukker Rörsocker Flor
  • 3 äggvitor
  • Eventuell smaksättning
  • 3/4 dl punsch eller likör
  • 2 dl mixade/mosade bär eller frukt
  • 100 g hackad choklad + 100 g rostade, hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Smula digestivekex i botten på en pajform ca 23 cm i diameter, med löstagbar botten.
    2. Ställ åt sidan.
    3. Vispa grädde och vaniljsocker fast i en skål.
    4. Rör äggulor, ost och florsocker luftigt i en annan skål. Tillsätt valfri smaksättning om så önskas.
    5. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en tredje skål.
    6. Blanda först ner den vispade grädden i ostblandningen och vänd därefter försiktigt ner äggvitorna.
    7. Häll smeten i formen med de smulade kexen.
    8. Ställ i frysen i minst 2 timmar. Garnera med färsk frukt eller bär, eller lite riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben