Frusen hallonsufflé med hallonmaräng och hallonkolasås

Serverar: 4-6 portioner

En fluffig läckerhet som garanterat gör succé på dessertbordet!

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • 300 g hallon
  • ½-1 dl minimarshmallows
  • Hallonmaräng
  • 100 g socker
  • 35 g vatten
  • 40 g hallonpuré (mixade och passerade hallon)
  • 55 g äggvita
  • Hallonkolasås
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl hallonpuré (mixade och passerade hallon)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk glykos eller honung
  • 15 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt en remsa av bakplåtspapper runt 4 portionssuffléformar. Tejpa fast dem runt kanterna så att de sitter tätt.
    2. Vispa grädden separat. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa upp äggvitan i en egen bunke till ett hårt skum. Mosa hallonen.
    3. Blanda ihop äggulorna, grädde, äggvitorna och sist hallonen. Fyll upp formarna ca 1½ cm över kanten så att de ser ut som suffléer. Lägg på lite marshmallows och ställ in formarna i frysen ca 5 timmar.
    4. Hallonmaräng: Koka upp socker, vatten och hallonpuré till 121 grader. När sockerlagen kokat till 110 grader börja vispa upp äggvitan. När sockerlagen är 121 grader så häll den i en stråle över äggvitan under vispning. Vispa tills marängen svalnat helt.
    5. Häll smeten i en engångsspritspåse med en runt tyll. Spritsa marängen i fina toppar på glassuffléerna. Om man vill kan man bränna av marängen med en gasolbrännare.
    6. Hallonkolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt det sjuda några minuter tills såsen börjar tjockna. Tänk på att den också tjocknar lite efter när den kallnat. Rör om emellanåt, men rör inte hela tiden.
    7. Servera hallonsuffléerna med kolasåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben