Frusen Hallontårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god och omtyckt tårta som är mer som glass.Lagom söt. Jag har aldrig garnerat min,frysta hallon är så blöta och jag tycker choklad förstör smaken,men det gör man ju som man vill

Ingredienser

  • 200 g djupfrysta hallon
  • 3 stora ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 200 g frysta hallon
  • riven blockchoklad
  • Instruktioner

    Tina hallonen och mosa dem med en gaffel. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna porösa med hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum,tillsätt resten av sockret,vispa ytterligare en stund så att marängmassan blir stel igen. Vispa grädden till skum. Blanda ner hallomoset i gulorna. Tillsätt grädden och vänd till sist ner vitorna.Häll smeten i en form med löstagbar kant. Ställ i frysen minst 3-4 timmar. Riv choklad och garnera med hallon. Låt tårtan stå en stund i kylen innan den bjuds. Mycket god!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben