Frusen mandelkräm

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En liten dessert som är svår att tacka nej till. Extra festlig blir den om man serverar den i portionsformar.

Ingredienser

  • 2 dl Kesella
  • 1 litet pkt Philadelphiaost, drygt 60 g
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 droppar bittermandelolja
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 10 Mariekex
  • Garnering
  • Hallon eller andra bär
  • ev myntablad
  • Instruktioner

    1. Blanda Kesella och Philadelphiaost i mixer eller matberedare eller rör det smidigt i en bunke. Blanda ned äggulorna en i taget och rör om väl mellan varje äggula. Tillsätt socker, bittermandelolja och vaniljsocker. Vispa grädden tjock och blanda ned den i smeten.
    2. Krossa Mariekexen och strö allt utom ca 1 msk i botten på 6 portionsformar. Häll smeten i formarna och strö över resten av kexsmulorna. Täck över formarna och frys dem 6 - 8 timmar.
    3. Låt formarna tina minst 30 minuter före servering. Garnera med färska bär och ev mynta. Servera desserten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben