Frusen moccadröm

Serverar: 8 portioner

Den här ljuvliga parfaittårtan har en god smak av kaffe, choklad och mandelmassa och kan göras i god tid. När det är dags att servera tar du bara ut den ur frysen och garnerar.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 ½ msk snabbkaffepulver
  • ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 dubbeldaim
  • Garnering
  • Hyvlad blockchoklad
  • ½ burk mandarinklyftor
  • 8­-10 chokladkringlor
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan grovt. Lägg den i en skål. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen 25­30 minuter. Låt kakan kallna innan den lossas från kanten.
    2. Häll grädden i en skål. Tillsätt kaffepulver, florsocker och siktad kakao. Vispa till en tjock kräm. Tillsätt äggulan i gräddsmeten. Hacka chokladen och rör ner den. Rör smeten jämn.
    3. Bred moccakrämen över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen. Låt stå minst 3 timmar. Lossa formens kant och garnera som på bilden.
    4. Tips! En parfait smakar bäst när den är lagom krämig och ska därför tas fram ur frysen 10-15 minuter innan den ska avnjutas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben