Frusen mockaparfaittårta

Serverar: 8-10 portioner

Frusen mockaparfaittårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 4 dl Vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ msk snabbkaffepulver
  • ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 50 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan, rör i äggen och bred ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
    2. Grädda i 175ºC ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda grädde, siktad kakao, kaffepulver och florsocker. Vispa tills det blir tjockt, rör i äggulan.
    3. Bred grädden över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen i minst 3 timmar. Lossa formens kant. Garnera tårtan med flagad blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chokladcookie 24 oktober 2008

    Bakade denna till min systers födelsedag. God!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben