Frusen tiramisu

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Niklas mat

Ingredienser

  • 1 pkt savoiardikex
  • 1-2 koppar starkt kaffe
  • En skvätt kaffelikör
  • 1 apelsin
  • 500 g mascarponeost
  • 3 msk socker
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk vatten
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 dl frysta hallon
  • 2 dl frysta björnbär
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Doppa kexen snabbt i starkt kaffe, gärna blandat med till exempel kaffelikör. Lägg ett lager kex i en skål med platt botten.
    2. Skölj apelsinen och riv skalet fint. Blanda skalen i en skål med mascarponeost och socker. Bred hälften av krämen i ett lager ovanpå kexen.
    3. Mixa yoghurt, vatten, florsocker och frusna bär i en kannmixer. Bred ett lager av bär- och yoghurtblandningen. Varva med ytterligare ett lager doppade kex och ett lager av resterande hälft mascarponekräm. Pudra med kakao och sätt in i frysen cirka 30-45 minuter. Ta ut från frysen en stund innan servering.
    4. Tips: - Fryser du in den några dagar i förväg - glöm då inte att ta ut den minst en timme före servering!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben