Frusen yoghurtstårta

Serverar: 10-12 portioner

Jag har inte provat denna ännu.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 200 g maryland cookies
  • 3 dl vispgrädde
  • Saft och skal av en citron, finrivet
  • Saft och skal av en lime, finrivet
  • 5 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 400 g grekisk eller turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Använd en tårtform med löstagbar botten eller "fodra" en form med matfilm. (22cm diameter)
    2. Mixa smör och cookies mellangrovt i en snabbhack. Tryck ut drygt hälften av smeten på botten av formen. Vispa grädden, ej för hård. Blanda citrussaft och -skal med yoghurt.
    3. Vispa äggulor, vatten och florsocker till hårt skum (c:a 10 minuter).
    4. Blanda försiktig först äggsmeten med yoghurt och lyft sedan under grädden.
    5. Fyll smeten i tårtringen på keksmassan, släta till och ställ i frysen i 1/2 timme.
    6. Ta ut tårtan ur frysen och strö över resten av kexmassan.
    7. Täck över med matfilm, tryck lätt fast kextäcket och ställ tillbaka i fysen. Fryses i minst sex timmar.
    8. Ta tårtan ur formen och lägg på ett serveringsfat eller skär i portionsbitar.
    9. Serveringsips: Låt tårtan stå i kylen 15 - 20 minuter före serveringen. Färska bär, bär- och fruktpuré, mild chokladsås passar bra som tillbehör

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben