Frusna chokladsuffléer

Serverar: 6 portioner

Enklare att göra än vanliga suffléer och minst lika goda.

Ingredienser

  • 100 g hackad mörk choklad
  • 1 msk pulverkaffe
  • 2 msk vatten
  • 4 ägg, delade i vita och gula
  • 115 g florsocker, siktat
  • 2 1/4 dl vispgrädde
  • 2 msk Tia Maria
  • lite hyvlad choklad till dekoration
  • Instruktioner

    1. Fäst dubbelvikt aluminiumfolie runt 6 portionsformar så att folien sticker upp 2 ½ cm ovanför formarnas kant.
    2. Häll choklad, pulverkaffe och vatten i en liten kastrull och hetta upp försiktigt tills chokladen smält och pulverkaffet lösts upp. Låt därefter blandningen svalna något. Häll äggulor och florsocker i en skål. Vispa tjockt och pösigt med en elvisp. Vispa sedan ner den smälta chokladblandningen. Häll grädde och Tia Maria i en separat skål och vispa till tjockt skum. Ställ åt sidan.
    3. Vispa äggvitorna i en separat skål till ett fast men inte styvt skum. Rör först i 1 msk äggvita i chokladen och sedan försiktigt ner resterande vispad äggvita samt grädden. Fördela smeten i formarna och frys i 8 timmar eller över natten. Ta försiktigt bort folien. Dekorera ev med hyvlad choklad och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben