Fryst vaniljmousse med kanelstekta äpplen

Serverar: 4-6 portioner

Denna underbart goda desserten är perfekt att förbereda. Istället för äpplen kan du toppa med andra valfria bär eller fruktbitar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 dl créme fraiche
  • Dulce de leche (färdigköpt kolasås)
  • Garnering
  • 1-2 äpplen
  • 33 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 25 g smör
  • 1 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Separera äggen. Vispa vitorna till ett fast och hårt skum. Vispa grädden. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör samman äggulor, vaniljfrön, socker, citronskal och -saft samt créme fraiche. Vänd ner äggviteskummet och grädden.
    2. Fördela dulce de leche i botten på 4-6 glas, ca 2 cm beroende på glasens storlek. Häll mousseblandningen över och frys i minst 4 timmar. Ta fram moussen ca 30 minuter innan den ska serveras.
    3. Vid serveringen: Skala äpplena (om du vill) samt kärna ur och klyfta dem. Blanda äppelklyftor med socker och kanel. Hetta upp smöret och tillsätt äppelblandningen. Stek klyftorna tills de är gyllene och fina. Häll honung över och vänd om några gånger.
    4. Fördela på toppen av glasen.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben