Fullkornsbröd

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett superenkelt brödrecept för de som vill att det ska gå snabbt och lätt att baka bröd. Bara blanda och ner i formarna.

Ingredienser

  • 1 2/3 dl vetekli
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 1/2 dl havrekross eller rågkross
  • 1 2/3 dl rågmjöl
  • 2 1/2 dl vetegroddar
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 l lättfil
  • 1,5 dl sirap, ljus eller mörk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner fil och sirap. Dela degen i tre delar och slå dem i avlånga bakformar. Grädda i 175° i 75 minuter.
    2. Tips: ta ur bröden ur formarna direkt när de kommer ur ugnen, eller lägg bakpapper i formarna så släpper bröden lättare – eller bröa formarna innan.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (1)

    ingemoa 19 januari 2010

    Ett jättegott bröd och enkelt att göra. Jag tar mindre sirap imitt bröd. Jag gör bara två bröd på min sats. Tycker att storleken på brödet blir mer lagom. Högsta betyg en femma.

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Bra frukostvanor räcker länge
    Kanske verkar det väl präktigt att uppmuntra till bra frukostätande. D...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben