Fullkornspasta med tonfisksås

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Ett recept ur boken Paulúns GI-månad.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl havregrädde (6%)
  • 1 burk tonfisk i vatten (150 g)
  • 1 msk sweet chilli sås
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • Svartpeppar
  • 200 g fullkornspasta
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Värm upp oljan i en teflonstekpanna. Fräs löken och vitlöken i några minuter. Häll av vattnet från tonfisken. Tillsätt sedan vatten, havregrädde, tonfisk, chillisås och tomatpuré i stekpannan. Rör om, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med svartpeppar. Servera tonfisksåsen med den kokta pastan och en grönsallad.

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1
    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben