Fullkornsscones med maskrosblommor

Serverar: 8 portioner

Maskrosen är inte bara ett ogräs, den kan även vara en spännande ingrediens. Baka dessa ljuvliga rustika scones med maskrosblommor.

Ingredienser

  • 8 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 3/4 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl maskrosblommor (bara kronbladen)
  • Garnering
  • Dinkelflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda dinkelmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör in smöret till en grynig massa. Tillsätt yoghurt samt maskrosblommor.
    3. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar och toppa med dinkelflingor. Grädda sconesen mitt i ugnen i 12-15 minuter.
    4. Servera dem nygräddade med smör och marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben