Runda fullkornsscones

Serverar: 15 portioner

Afternoon teatime - Här bakar vi försvenskade scones på fullkornsvetemjölet som är så finmalt att det nästan ser ut som vanligt kärnvetemjöl.

Ingredienser

  • ca 7 dl Ljust och milt fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa.
    3. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en deg.
    4. Forma en rulle och dela i ca 15 bitar. Rulla bullar med lätt mjölad hand och lägg i formar.
    5. Grädda i ugnen 10 - 12 min tills de fått lite färg.
    6. Servera alldeles nygräddade med t ex. lemon curd och ost.
    7. Tips: Smaksätt med russin eller hackade äpplen och nötter.
    8. Portioner: ca 15 st små i bullformar

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben