Afternoon teatime - Här bakar vi försvenskade scones på fullkornsvetemjölet som är så finmalt att det nästan ser ut som vanligt kärnvetemjöl.
Ingredienser
ca 7 dl Ljust och milt fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl filmjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa.
- Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en deg.
- Forma en rulle och dela i ca 15 bitar.
Rulla bullar med lätt mjölad hand och lägg i formar.
- Grädda i ugnen 10 - 12 min tills de fått lite färg.
- Servera alldeles nygräddade med t ex. lemon curd och ost.
- Tips: Smaksätt med russin eller hackade äpplen och nötter.
- Portioner:
ca 15 st små i bullformar
Liknande recept
Kommentarer (0)