Fusk Carbonara

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Istället för grädde, som i det "äkta" italienska Spagetti Carbonara, så använder jag mig av crème Fraiche 15%. Det blir lite lättare, lite syrligare och det går MYCKET snabbare!

Ingredienser

  • 2 ½ dl crème fraiche 15%
  • 140 g bacon (ett paket)
  • 100 g riven ost, gärna Grevé, Parmesan eller liknande
  • Salt
  • Svartpeppar efter behag
  • 1 ägg
  • 400-500 g okokt pasta, gärna Tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten till pastan. Lägg i och låt koka under tiden du gör såsen, ca 10 minuter (beror på vilken pasta du använder).
    2. Strimla baconet och lägg i upphettad kastrull, låt fräsa i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av samt häll ur överskottsfett ur kastrullen.
    3. Lägg i baconet igen tillsammans med crème fraiche och sist osten som får smälta ihop till en god sås. Krydda med salt och peppar efter behag.
    4. Häll av pastavattnet, knäck ägget i pastagrytan och vispa upp det. Häll tillbaka pastan i grytan och rör runt så ägget blandas i. Häll över såsen och blanda allt, servera med en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maithab 30 augusti 2008

    Din spagetti Carbonara är inte mer fusk än de som använder grädde. I originalet finns det nämligen inte grädde, utan det har tillkommit senare. I en "äkta" spagetti Carbonara är det endast Spagetti, fläsk, äggulor, svartpeppar och riven ost. Så du kommer rätt nära originalet i alla fall.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben