Fylld avokado med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Festlig och toppengod förrätt. Passar ypperligt som förrätt till nyårsafton. Är dessutom lätt att göra

Ingredienser

  • 2 väl mogna avokador
  • 500 g räkor med skal
  • 1 klyfta citron
  • 2 msk lätt majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • 1 krm riven pepparrot
  • 1 kruka finhackad färsk dill (spara 4 dillvippor)
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Dekoration
  • 8 citronskivor
  • 4 dillvippor
  • 1 liten burk löjrom
  • Instruktioner

    1. Tina räkorna om de är frysta, skala och hacka dem grovt. Dela avokadorna i halvor och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet med en sked och lägg det i en skål. Pressa över lite citron.
    2. Blanda i majonnäs och gräddfil samt dill, pepparrot och hackade räkor. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fyll avokadohalvorna med röran. Skär ett snitt i varje citronskiva och dekorera med två vridna citronskivor, en klick löjrom och dillvippor. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben