Fylld köttfärslimpa med bacon, svamp och ost

Serverar: 4 portioner

Jättegod!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 ägg
  • Ca 2 dl mjölk
  • 3-4 msk ströbröd
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Smör till formen
  • Fyllning
  • 1 pkt bacon
  • 4-5 champinjoner
  • Ca 100 g riven ost ( stark )
  • Smör till stekningen
  • Sås
  • 3 dl grädde eller matlagnings grädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl ketchup
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda färsen med lökhacket, ägget, mjölken, ströbrödet, kryddorna och vitlöken.
    3. Lägg färsen på en bit gladpack och platta ut till ca 25x30 cm.
    4. Skiva och hacka champinjonerna grovt. Stek dem sedan i lite smör och låt det svalna. Stek baconet på medelvärme och låt det rinna av. Lägg baconskivorna och champinjonerna på köttplattan och täck med osten. Rulla försiktigt ihop med hjälp av gladpacken och lägg den i en smord form med höga kanter.
    5. Vispa sedan ihop grädden, chili och ketchupen häll sedan såsen över rullen. Grädda på nedersta falsen i ca 45 min i 200 graders ugn.
    6. Serveringsförslag: Kokt pressad potatis med lite klippt persilja över. Bjud en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    montheli 17 mars 2009

    Jag vill se en bild!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben