Fylld lax med parmakrisp

Serverar: 4 portioner

Festlig rätt på favoritfisken lax. Med marinerade kronärtskockor och soltorkade tomater blir det en riktig smakbomb!

Ingredienser

  • 700 g benfri laxfilé med skinn
  • 70 g parmaskinka
  • ½ burk örtmarinerade kronärtskockor, ca 150g
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 påse blandad sallad, 125 g
  • 250 g körsbärstomater
  • Smör eller olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Börja med parmakrispen. Lägg skinkskivorna på en bakpappersklädd plåt, låt dem torka i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna och bryt i bitar. Skär laxen i 4 portionsbitar, låt skinnet sitta kvar. Skär ett djupt snitt i mitten på varje bit, lägg i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
    2. Häll av de mesta av oljan från kronärtskockorna och hacka dem grovt. Finhacka de soltorkade tomaterna, blanda detta med riven ost, créme fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar.
    3. Fyll snitten i laxen med blandningen och låt det gärna komma upp ovanpå. Droppa över lite av den goda oljan från tomaterna. Ställ in i ugnen 15-20 minuter.
    4. Dela körsbärstomaterna och blanda med salladen. Garnera laxen med parmakrisp och servera med sallad och klyftpotatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben