Fylld lövbiff med pommes frites

Serverar: 4 portioner

Enkel och god maträtt. Det är även gott med ris till denna rätt.

Ingredienser

  • 8 skivor lövbiff, ca 600 g
  • 100 g fläsk eller bacon
  • 1 gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl mellangrädde
  • Pommes frites
  • 8 potatisar av fast sort
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Skär fläsket i tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn lök och fläsk i lite smör. Bred dijonsenap på varje lövbiff och fördela lökblandningen över. Strö över salt och peppar. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
    2. Bryn rulladerna runt om i smör i några minuter. Tillsätt vatten och kalvfond och låt koka i 5 minuter. Tillsätt grädden och låt koka ihop i ytterligare 10 minuter.
    3. Skala potatis och skär i avlånga bittar. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lägg i potatsbitarna. Stek potatisen runt om i ca 15 minuter på medelvärme. Rör om lite så allt får en fin stekyta. Strö över salt och peppar.
    4. Servera oxrulladerna med sås, potatis och kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben