Fyllda bullar med olika varianter

Serverar: 40 portioner

Många varianter på en grunddeg. Perfekt! Jag brukar göra dubbel sats och minst 2 fyllningar när jag ändå håller på!

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g margarin
  • 6 msk socker
  • 2 ägg
  • Ca 16 dl vetemjöl
  • Fyllning beroende på bullsort
  • Fyllning 1
  • 6 dl marzankräm
  • Servering
  • Smält smör att pensla
  • Strösocker
  • Fyllning 2
  • 4 dl fast äpplemos blanda
  • 2 tsk kanel
  • Ägg till pensling
  • Pärlsocker innan gräddning
  • Fyllning 3
  • 4 dl hallonsylt
  • Ägg till pensling
  • Strössel innan gräddning
  • Fyllning 4
  • 4 dl blåbärssylt
  • Ägg innan gräddning
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader, rör socker och marg smidigt i degbunken. Tillsätt ägg, jästen (upplöst i lite av mjölken först) och resten av degspadet. Häll i mjölet och arbeta till en smidig deg, låt jäsa till ca dubbel storlek.
    2. Dax att välja bullsort:
    3. Oberoende av vilken sort du valt så............
    4. Dela degen i 2 delar Kavla ut varje del till en stor fyrkant. Ta ut rundlar ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick av vald fyllning. Nyp ihop bullarna till små knyten och lägg dem med skarven ned på smord plåt, bullformar eller bakplåtspapper.
    5. Låt bullarna jäsa väl.
    6. Grädda mitten i av ugnen i 250 grader ca 10 minuter. Varmluftsugn 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben