Fyllda chokladpannkakor med marinerade jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Läcker efterrätt.

Ingredienser

  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 msk Dansukker brun farin
  • 2 tsk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Matfett till gräddning
  • Jordgubbarna
  • 1 liter jordgubbar
  • 1/2 dl Grand Mariner eller annan apelsinlikör
  • Fyllningen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl Dansukker strösocker
  • 1 1/2 dl tunn grädde
  • 1 äggula
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanij
  • Florsocker till garneringen
  • Instruktioner

    1. Sikta ner mjölet, farinet och kakaon i en bunke. Vispa i mjölken och till sist ägget. Låt stå i kylen i 30 minuter. Grädda fyra pannkakor. Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en bunke och häll på likören. Ställ i kylen några timmar.
    2. Fyllningen: Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör runt väl. Tillsätt strösockret och grädden. Blanda i äggulan. Låt kallna. Vispa äggvitorna tillsammans med vaniljsockret till ett fast skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Hit kan allting förbredas. Före serveringen sätter du ugnen på 175º. Smörj en långpanna med lite matfett. Lägg på pannkakorna. Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik samman och sätt in i ugnen i ca 8 minuter. Fördela jordgubbarna på fyra tallrikar och lyft försiktigt över de bakade pannkakorna. Dofta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben