Fyllda gifflar

Serverar: 4 portioner

Smörgåsgifflar som fylls med böckling och hackat ägg i en god dillkryddad sås är härlig picknickmat. Om du packar gifflarna var för sig i plastpåsar så håller de sig fräscha länge.

Ingredienser

  • 4 smörgåsgifflar
  • 2-3 bröcklingar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • 3 msk finklippt dill
  • Salt
  • Peppar
  • Några droppar citronsaft
  • Finstrimlad isbergsallad eller salladskål
  • Instruktioner

    1. Skär ett lock på gifflarna och gröp ur dem.
    2. Rensa och filéa böcklingarna och hacka dem. Skala och hacka äggen.
    3. Blanda majonnäs, gräddfil och dill och smaka av såsen med salt, peppar och pressad citron.
    4. Blanda ner böckling och ägghack i såsen och fördela blandningen i gifflarna.
    5. Täck med finstrimlad isbergssallad eller salladskål, som håller sig spröd och fräsch, och lägg locken på gifflarna.
    6. Packa gifflarna i plastpåsar och förvara dem kallt om du gör dem i förväg.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pic-nic time
    Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben