Smörgåsgifflar som fylls med böckling och hackat ägg i en god dillkryddad sås är härlig picknickmat. Om du packar gifflarna var för sig i plastpåsar så håller de sig fräscha länge.
Ingredienser
4 smörgåsgifflar
2-3 bröcklingar
2 hårdkokta ägg
3 msk majonnäs
3 msk gräddfil
3 msk finklippt dill
Salt
Peppar
Några droppar citronsaft
Finstrimlad isbergsallad eller salladskål
Instruktioner
- Skär ett lock på gifflarna och gröp ur dem.
- Rensa och filéa böcklingarna och hacka dem. Skala och hacka äggen.
- Blanda majonnäs, gräddfil och dill och smaka av såsen med salt, peppar och pressad citron.
- Blanda ner böckling och ägghack i såsen och fördela blandningen i gifflarna.
- Täck med finstrimlad isbergssallad eller salladskål, som håller sig spröd och fräsch, och lägg locken på gifflarna.
- Packa gifflarna i plastpåsar och förvara dem kallt om du gör dem i förväg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pic-nic time
Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...