Fyllda gifflar

Serverar: 16 portioner

Lycka är en påse fyllda gifflar i frysen! De tinar på vägen ut

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 ägg
  • ½ dl fibrex
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Fyllning: 1
  • 200 g rökt strimlad skinka
  • 8 bitar soltorkade tomater
  • 3 dl riven ost
  • ½ dl tapenade
  • Fyllning: 2
  • 200 g varmrökt benfri lax
  • 200 g dessertost med pepparrotssmak
  • 2 dl riven ost
  • Skal av ½ citron
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön / dillfrön
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Smält smöret, häll i mjölken och låt degvätskan bli fingervarm ( 37 grader ). Smula sönder jästen i en bunke, tillsätt degspadet och rör ut jästen. Rör i äggen. Tillsätt fibrex, salt och sirap. Arbeta in nästan allt mjöl, knåda till en blank och smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i två bitar och kavla varje bit som en rund pizzabotten. Dela varje platta i åtta tårtbitar. Välj en av fyllningarna. ( Väljer du båda fyllningarna så gör dubbel sats deg. ) Blanda och fördela fyllningen på varje tårtbits breda sida. Rulla samman till gifflar och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa 20-30 minuter på varm och dragfri plats. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 10 minuter tills de är gyllene.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pic-nic time
    Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben