Fyllda gifflar med apelsinmarmelad.
Ingredienser
200 g margarin
6½ dl vetemjöl
2 msk socker
2 krm salt
25 g jäst
2½ dl mjölk
Fyllning
1½ dl apelsinmarmelad
Pensling
Ägg
Garnering
Vatten
Florsocker
Instruktioner
- Ugn 250 grader
- Hacka samman matfettet och mjöl till en grynig massa. Tillsätt socker och salt. Rör ut jästen med lite av mjölken och tillsätt resten av mjölken.
- Arbeta ihop till en deg ta upp den på mjölat bakbord och arbeta till en smidig deg. Dela den i fyra delar och kavla ut dem till runda kakor som delas i åtta snibbar.
- Lägg en klick marmelad på varje snibb rulla samman och formas till gifflar. Låt jäsa under bakduk i ca två timmar.
- Penslas och gräddas mitt i ugnen 8-10 minuter.
Glaseras med florsocker utrört i vatten.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pic-nic time
Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...