Fyllda Gifflar

Serverar: 32 portioner

Tid: 3 timmar

Fyllda gifflar med apelsinmarmelad.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 6½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 krm salt
  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 1½ dl apelsinmarmelad
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • Vatten
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader
    2. Hacka samman matfettet och mjöl till en grynig massa. Tillsätt socker och salt. Rör ut jästen med lite av mjölken och tillsätt resten av mjölken.
    3. Arbeta ihop till en deg ta upp den på mjölat bakbord och arbeta till en smidig deg. Dela den i fyra delar och kavla ut dem till runda kakor som delas i åtta snibbar.
    4. Lägg en klick marmelad på varje snibb rulla samman och formas till gifflar. Låt jäsa under bakduk i ca två timmar.
    5. Penslas och gräddas mitt i ugnen 8-10 minuter. Glaseras med florsocker utrört i vatten.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pic-nic time
    Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben