Fyllda kuvertbröd med ost och rosmarin

Serverar: 10-12 portioner

Bröd med mycket smak som passar perfekt till buffébordet

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten (37 grader)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 3½ dl rågsikt
  • 3½-4 dl vetemjöl special
  • Ett par färska kvistar rosmarin
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl riven västerbottensost
  • Flingsalt
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smula jästen och lös den i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja, ägg och rågsikt. Blanda till en lös deg.
    3. Arbeta in mjölet lite i taget, degen ska bli smidig. Arbeta degen ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter.
    4. Ta upp degen på mjölat arbetsbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Hacka rosmarinen fint och blanda den med philadelphiaosten i en skål. Bred ostblandningen över degplattan och strö den rivna osten över.
    5. Vik ihop degen från långsidan ca 5 gånger så att du får 5 cm bred längd. Skär längden i 12 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
    6. Pensla med vatten och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben