Fyra små Sandvikare

Serverar: 4 portioner

En sandwichassiett var en vanlig förrätt under 1950 och 1960 talen. Min mamma bjöd gärna på dem när vi hade gäster...”Små Sandvikare” kom det försvenskade namnet att bli. Här fyra klassiska, en med pastej, en med lax, en med räkor och en med ost. Även vi barn gillade "sandvikarna"

Ingredienser

  • 4 skivor kavring
  • 8 skivor rågbröd
  • 4 skivor vitt bröd
  • Smörgåsmargarin
  • 16 små sallatsblad
  • 4 tunna skivor rökt lax
  • 2 msk hovmästarsås
  • 8 dillvippor
  • ½ lime eller citron
  • 4 skivor ädelost
  • 2 rädisor
  • 4 oliver
  • 4 tandpetare
  • 1 hårdkokt ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 20 skalade färska räkor
  • 4 kvistar färsk körvel
  • 4 skivor leverpastej
  • ½ tomat
  • 4 gurkskivor
  • 4 persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Stansa ut runda smörgåsar ur brödskivorna med ett runt mått eller ett glas. Bred brödet med smörgåsmargarin och lägg ett litet sallatsblad på varje.
    2. Laxsandwich: Rulla laxskivorna till rosor. Lägg en ros på fyra rundlar av rågbröd. Klicka på hovmästarsås och dekorera med dillvippa och en liten klyfta av lime eller citron.
    3. Ostsandwich: Lägg en tjock skiva ädelost på fyra rundlar av kavring. Dekorera med en halv rädisa och en oliv på tandpetare.
    4. Räksandwich: Lägg en smal klyfta hårdkokt ägg på fyra rundlar av vitt bröd. Spritsa på en klick majonnäs på varje. Lägg fem räkor på varje. Dekorera med dillvippa och färsk körvel.
    5. Leverpastejsandwich: Lägg en trekantig skiva leverpastej på fyra rundlar av rågbröd. Lägg på en tomatklyfta och en gurkskiva. Dekorera med persiljekvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 24 mars 2009

    En väldigt trevlig förrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben