G:a mormors bullrecept från 50 talet

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept är jag 4 generationen som använder.Snabbare än vanliga bullrecept.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 100-150 gram margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1½ -2 dl strösocker
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 ägg( till degen)
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker eller hackad mandel till garnering
  • Fyllning
  • 150 - 200 gram margarin
  • mald kanel efter smak alternativt vanlijsocker
  • Instruktioner

    1. Smält margarin häll i mjölken låt detta bli 37 grader Slå i ägget i mjölk/margarinet. Blanda mjöl,salt,socker,kardemumma i bakbunken. Rör ut jästen i mjölkblandningen,ELLER i mjölet om du använder torrjäst som jag .
    2. Arbeta ihop en deg,bli lite lösare än vanlig bulldeg.Arbeta INTE den för länge & hårt.Låt jäsa under bakduk ca 15 minuter. Kavla ut degen,bred ut margarinet på degen,strö över kanel alt. vaniljsocker,klicka gärna lite "extra" margarin över degen.Rulla ihop & skär degen i ca 40 bitar & lägg i bullformar.Jag använder ofta stora muffinsformar,så slipper det jäsa / rinna över i ugnen Låt bullarna jäsa 30 minuter. Pensla med ägg strö över pärlsocker e.l mandel Grädda i 250 grader ca 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben