Gäddfilé under ett vitlöks- och senapstäcke

Serverar: 4-6 portioner

En enkel och saftig gäddfilé som även går att använda till andra fisksorter så som lax- eller gösfilé.

Ingredienser

  • 2 gäddfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk stark och söt senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Eventuellt dill
  • Instruktioner

    1. Lägg filéerna intill varandra på ett smort och ugnsfast fat. Salta och peppra fisken.
    2. Blanda ihop resten av ingredienserna till en smet och bred över filéerna så att det bildar ett täcke.
    3. Sätt in i ugnen, 150º i ca 30 minuter beroende på filéernas tjocklek.
    4. Serververa med pressad potatis, en god sås och gröna ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben