Galetter är pannkakor som får mustig smak av bovetemjöl. Bovete är en ört som är rik på mineraler. Det är dessutom glutenfritt.
Ingredienser
3 ägg
5 dl bovetemjöl
2 dl mjölk
2 dl vatten
Salt
Smör
Topping
200 g kallrökt lax
1 knippa salladslök
2 dl gräddfil
Tillbehör
250 g blandad sallad
Instruktioner
Vispa upp äggen. Tillsätt mjöl, mjölk, vatten och ½ tsk salt. Vispa till en klumpfri smet. Smält 1 msk smör i en stekpanna och blanda ner det i smeten.
Strimla laxen. Ansa och strimla salladslöken.
Stek åtta tunna pannkakor av smeten i en plastbelagd stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Lägg dem på hög med en remsa smörpapper emellan.
Servera galetterna med lax, lök, gräddfil och sallad.