Galetter med kallrökt lax och gräddfil

Serverar: 4 portioner

Galetter är pannkakor som får mustig smak av bovetemjöl. Bovete är en ört som är rik på mineraler. Det är dessutom glutenfritt.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Smör
  • Topping
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 knippa salladslök
  • 2 dl gräddfil
  • Tillbehör
  • 250 g blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen. Tillsätt mjöl, mjölk, vatten och ½ tsk salt. Vispa till en klumpfri smet. Smält 1 msk smör i en stekpanna och blanda ner det i smeten.
    2. Strimla laxen. Ansa och strimla salladslöken.
    3. Stek åtta tunna pannkakor av smeten i en plastbelagd stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Lägg dem på hög med en remsa smörpapper emellan.
    4. Servera galetterna med lax, lök, gräddfil och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben