Gallertårta med bananfyllning
Serverar:
1 portioner
Tårtan är även lämpad som dessert.
Ingredienser
180 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 ägg
50 g jäst
1 ägg till pensling
Smör eller margarin till formen
Fyllning
175 g smör eller margarin
Drygt 1 dl strösocker
2 bananer
Instruktioner
Hacka med två knivar in matfettet i mjölet och sockret.
Rör ägg och jäst för sig, arbeta in det i mjölblandningen tills degen är blank och smidig.
Kavla ut 3/4 av degen något större än en springform. Smörj formen och kläd den invändigt - även sidorna.
Kavla ut resten av degen, sporra ut de smaka remsor som ska bli galler.
Rör ihop matfett och socker och bred över tårtbottnen.
Skär bananerna i jämna skivor, lägg dem över.
Fläta ett galler av remsorna (se bilden).
Vispa ihop ägget. Pensla tårtan med detta innan den sätts in i 40 minuter i 200 graders ugnsvärme.
Gallertårtan kan också fyllas med russin, äppelklyftor eller ananas.
Liknande recept
Chokladtårta med bananfyllning
4.6
6
M G:s chokladkaka med bananfyllning
4.7
6-8
Eriks banantårta
4.3
1 h 30 min
10
2
Lyxig pannkakstårta
4
Nyårstårta
5
12
Slabang
5
8
Lövbiff med bananfyllning
4
Kolapaj med Bananfyllning
6-8
Bananpaj karamell
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!