Het skaldjursklassiker från Spanien. Njut lite extra av den läckra vitlökssåsen genom att doppa ett riktigt gott vitt bröd i den.
Ingredienser
500 g tigerräkor, råa
3-4 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
1-2 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna och rensa bort den svarta strängen.
Hacka vitlök och chilifrukt. Häll ett par centimeter olja i fyra portionsformar. Fördela vitlöken och chilin i formarna. Sätt in dem i ugnen fem-tio minuter eller tills det börjar bubbla om vitlöken.
Ta försiktigt ut formarna ur ugnen, var försiktig, oljan är het! Lägg tigerräkorna i formarna, ställ in i ugnen igen och tillaga tre-fem minuter tills de är färdiga och jämnrosa.
Ta ut formarna och smaka av med salt och svartpeppar. Servera räkorna tillsammans med bröd, lime eller citron och mynta.