Gambas pil-pil - spansk skaldjursklassiker

Serverar: 4 portioner

Het skaldjursklassiker från Spanien. Njut lite extra av den läckra vitlökssåsen genom att doppa ett riktigt gott vitt bröd i den.

Ingredienser

  • 500 g tigerräkor, råa
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • 1-2 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna och rensa bort den svarta strängen.
    2. Hacka vitlök och chilifrukt. Häll ett par centimeter olja i fyra portionsformar. Fördela vitlöken och chilin i formarna. Sätt in dem i ugnen fem-tio minuter eller tills det börjar bubbla om vitlöken.
    3. Ta försiktigt ut formarna ur ugnen, var försiktig, oljan är het! Lägg tigerräkorna i formarna, ställ in i ugnen igen och tillaga tre-fem minuter tills de är färdiga och jämnrosa.
    4. Ta ut formarna och smaka av med salt och svartpeppar. Servera räkorna tillsammans med bröd, lime eller citron och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben