Gammaldags fruktkräm med mandelspån

Serverar: 4 portioner

En klassisk husmansdessert. Inte bara gott, det är billigt och snabblagat också.

Ingredienser

  • 300 g blandad torkad frukt på påse
  • 7 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 1-2 msk potatismjöl + ½ dl vatten
  • 2-3 msk citronsaft, färskpressad
  • 25 g mandelspån
  • Gräddmjölk till servering (hälften mjölk, hälften grädde)
  • Instruktioner

    1. Skär frukten i mindre bitar. Koka fruktbitarna i vatten cirka tio minuter.
    2. Tillsätt socker och koka ytterligare fem minuter.
    3. Rör samman potatismjöl och vatten till en redning. Dra kastrullen från plattan och tillsätt redningen. Rör om så att allt blandas väl. Låt koka upp på nytt, under omrörning, och smaksätt med citronsaft.
    4. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna i ett par minuter.
    5. Krämen serveras ljummen eller kall tillsammans med gräddmjölk. Strö över rostade mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben