Gammaldags lingonkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 35 minuter

Bjud lingonkakan ljummen tillsammans med vispad grädde.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl lingonsylt
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    Ugn:175 grader. Arbeta raskt samman vetemjölet med strösocker, bakpulver, matfett och ägg , till en deg. Tryck ut degen i en eldfast form ca 27 cm i diameter. Nagga den i botten. Lägg lingonsylten över kakbottnen. Arbeta samman havregrynen med florsocker, vaniljsocker och matfett till en smulig massa. Fördela smeten över lingonen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben