Gammaldags mjuk pepparkaka

Serverar: 1 portioner

Hackad mandel i pepparkakan gör den saftig och läcker. I det här receptet bidfrar dessutom syltade apelsinskal och ganska rikligt med kanel till den goda smaken.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk malda nejlikor
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk hackat syltat apelsinskal
  • 3/4 dl hackad sötmandel
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl gräddmjölk
  • Smör eller margarin till formen
  • Vetemjöl eller skorpmjöl till formen
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet, låt det svalna. Blanda mjöl, kryddor och socker i degbunken.
    2. Tillsätt apelsinskal och skalad, hackad mandel.
    3. Skilj äggens gulor och vitor. Vispa äggulorna med gräddmjölken och rör ner i mjölblandningen jämte smält och avsvalnat matfett.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
    5. Grädda kakan i väl smord och bröad eller mjölad form och känn efter med en sticka att den är torr inuti. 175-200 grader, ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna med formen över.
    6. Sikta lite florsocker över kakan när den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Annorluda glass
    Det är märkligt att ingefära, som har en så särpräglad smak, passar ti...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben