Gammaldags pepparkaka

Saftig och god som mjuk pepparkaka ska vara.

Ingredienser

  • 100 g Svenskt Smör
  • 2 ½ dl brun farin
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 dl fast lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rör smör och farinsocker poröst.
    3. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt.
    4. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten.
    5. Häll den i en smord och bröad, avlång bakform,1 ½ liter.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen, i 50-60 minuter.
    7. Stjälp upp kakan på galler. Låt den kallna övertäckt.
    8. Servera gärna med vispad grädde och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miia69 14 december 2009

    GOOOOOD! Dessutom enkel att röra ihop! Kommer garanterat att bakas igen.

    Relaterade Artiklar

    Annorluda glass
    Det är märkligt att ingefära, som har en så särpräglad smak, passar ti...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben