Saftig och god som mjuk pepparkaka ska vara.
Ingredienser
100 g Svenskt Smör
2 ½ dl brun farin
2 ägg
1 ½ dl gräddfil
1 dl fast lingonsylt
3 dl vetemjöl
1½ tsk kanel
1 tsk kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Rör smör och farinsocker poröst.
- Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt.
- Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten.
- Häll den i en smord och bröad, avlång bakform,1 ½ liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen, i 50-60 minuter.
- Stjälp upp kakan på galler.
Låt den kallna övertäckt.
- Servera gärna med vispad grädde och lingonsylt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Annorluda glass
Det är märkligt att ingefära, som har en så särpräglad smak, passar ti...
GOOOOOD! Dessutom enkel att röra ihop! Kommer garanterat att bakas igen.