Gammaldags sandkaka

Serverar: 12 portioner

Den här ljuvliga kakan hör inte hemma i sandlådan. Snarare gör den succé med en kopp kaffe. Glutenfri.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • Glutenfritt ströbröd
  • 2½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • ½ citron, saften
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 2 liter.
    2. Rör smöret smidigt. Häll i potatismjöl och bakpulver och rör rejält till en vit smet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner i smeten, lite i taget under omrörning, tills det blir riktigt slätt. Tillsätt citronsaften.
    3. Häll smeten i formen och grädda 45-50 minuter. Sikta över lite florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben