Gateaus franskbröd

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 25 g jäst (½ pkt)
  • 5 dl ljummet vatten (37ºC)
  • 1 msk salt
  • 780 g vetemjöl (ca 13 dl)
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i vattnet. Blanda ner saltet och mjölet. Knåda degen smidig i en stor matberedare med degkrokar. Låt den jäsa under handduk i ca 15 minuter.
    2. Knåda degen och låt jäsa ytterligare ca 15 minuter. Upprepa ytterligare 2-3 gånger.
    3. Ta degen ur bunken och knåda ur all luft. Dela i 4 bitar. Forma limpor. Lägg på smord bakplåt. Skåra dem. Låt jäsa ca 1 timme i rumstemperatur. Sätt ugnen på 275°C.
    4. Pensla med vatten. Grädda bröden i 5 minuter. Sänk värmen till 225°C, grädda i 15 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben